Energia üzletre szabva
Hu En

Sajtóközlemények

Januárban indul az E2

Az új üzleti energiaszolgáltató januártól országszerte több mint négyezer vállalatot lát el energiával

2016. január 1-jével hivatalosan is megkezdi működését a MET Holding AG és a Magyar Telekom Nyrt. vegyesvállalata, az üzleti energiaszolgáltató E2 Hungary Zrt. Az ügyfélportfóliók egyesítése már megkezdődött: a Telekom teljes üzleti energiakereskedelmi tevékenységét az új társaságba szervezi, és a MET vállalati ügyfeleinek jelentős részét is ez a vállalat szolgálja majd ki.

A szükséges engedélyek birtokában – a szolgáltatás zavartalan fenntartása mellett – jövő év elejétől az E2 Hungary Zrt. folytatja a MET és a Magyar Telekom üzleti ügyfeleinek kiszolgálását. Ezzel párhuzamosan már elindult az ügyfelek értesítése is. Az anyavállalatok által 50-50 százalékban tulajdonolt új energiaszolgáltató országszerte több mint 4000 üzleti ügyfél részére nyújt majd földgáz-, illetve villamosenergia-szolgáltatást. Ezzel a portfólióval a társaság az üzleti villamosenergia- és földgázpiac egyik meghatározó szereplője lesz.

Az új energiaszolgáltató és kereskedő társaság hatékony működéssel, valamint testre szabott és rugalmas ajánlatokkal kedvez majd a fogyasztóknak. A MET energiapiaci szakértelmével, a Telekom pedig ügyfélkiszolgálási tapasztalatával járul hozzá az E2 minőségi, innovatív szolgáltatásaihoz. Az E2 önálló, a tulajdonosoktól függetlenül működő üzleti egység, saját értékesítési stratégiával.

Krascsenics Roland, az E2 Hungary vezérigazgatója elmondta: „Az E2-nél azon dolgozunk, hogy ügyfeleink energiabeszerzését minden tudásunkkal a lehető leghatékonyabban segítsük, hogy ők arra összpontosíthassanak, amihez a legjobban értenek: a saját üzletükre. Mindezt szakértelemmel, a vállalkozások egyedi igényeinek is megfelelő szolgáltatásokkal és értéknövelt megoldásokkal szeretnénk elérni, nemcsak itthon, de terveink szerint közép-hosszú távon a régió további országaiban is.”

A partnerség a Magyar Telekom és a MOL (a MET 40 százalékos tulajdonosa) 2013 nyarán létrejött stratégiai megállapodásán alapul. A Telekom üzleti energiafelhasználó ügyfélkörének vegyesvállalatba szervezése nem érinti a Magyar Telekom lakossági áramszolgáltatását.

Magyar Telekom

A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja, beleértve a vezetékes és mobil telefonos, az adatátviteli és nem hangalapú, valamint az informatikai és rendszerintegrációs szolgáltatásokat. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és többségi részesedéssel rendelkezik a Crnogorski Telekomban, Montenegró legnagyobb távközlési szolgáltatójában. A Magyar Telekom többségi tulajdonosa (59,2%) a Deutsche Telekom AG. További információk a www.telekom.huweboldalon találhatók.

MET Csoport

A MET Csoport 2007-ben Magyarországon alapított, ma már – a leányvállalatai révén – 10 országban jelen lévő energiakereskedő cég (Ausztria, Egyesült Királyság, Horvátország, Magyarország, Oroszország, Románia, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Törökország). Fő tevékenysége a földgáz-kereskedelem, emellett áram- és kőolaj-kereskedelemmel, illetve áramtermeléssel is foglalkozik. A cégcsoport 19 ország gázpiacán kereskedik, 2014-es bevétele megközelítette a négymilliárd eurót. Közép-Európa legnagyobb gáztőzsdéjén – az osztrák VTP-n – dobogós a forgalmi listákon, a kontinentális Európa legnagyobb tőzsdéjén – a holland TTF-en – pedig a top 15-ben van. További információk a www.met.com weboldalon találhatók. 

Adatkezelési beállítások

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.